Slowgold till Lidköping i höst

Slowgold uppträder på Röda kvarn i Lidköping den 21 oktober.

I våras släpptes den hyllade skivan ”Kärlek” och nu i höst ger sig Slowgold ut på turné med tolv stopp i Sverige, bland annat i Lidköping.

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva ”Kärlek”, där ett enklare, intimt och mer direkt språk fått ta plats. Det ödesmättade, oron och ilskan har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. ”Kärlek” (ute via Playground Music) är precis som ”Aska” inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv. Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hörs ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet. Med det hyllade albumet i ryggen åker nu Slowgold på turné i höst, med hela tolv stopp runtom i Sverige.
– Vi har fått upp ångan efter pandemin och bandet har hittat fotfästet igen och framförallt peppen i gigandet. Det känns nu helt naturligt att fortsätta efter sommaren med en höstturné. Extra kul att vi ska till ställen där vi inte har varit innan, säger Amanda Werne.
Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hansson (synth/keyboard).


Turnéplan:
26 aug – Karlstad, Nöjesfabriken (med Shout Out Louds)
3 sep – Uppsala, Parksnäckan (med Jens Lekman och Johannes Räihä)
23 sep – Nyköping, Nyköpings teater
24 sep – Landskrona, Landskrona teater
6 okt – Lerum, Dergårdsteatern
8 okt – Malmö, Palladium (med Hederos & Hellberg)
13 okt – Stockholm, Kulturhuset
14 okt – Sundsvall, Pipeline
15 okt – Umeå, Folkets hus
20 okt – Kungsbacka, Kungsbacka teater
21 okt – Lidköping, Röda kvarn
17 dec – Göteborg, Stora teatern

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida