Tareq Taylor spelade in i Lidköping

Tareq Taylor besökte bland annat Läckö slott och Spikens fiskehamn. Foto: Magnus Carlsson.

Helgen den 13-14 augusti besökte TV-kocken Tareq Taylor Destination Läckö-Kinnekulle och Lidköping för att spela in sin TV-serie Nordic Cookery.

Nordic Cookery har blivit en succé inte bara i Sverige utan också i resten av världen. I varje program besöker matprofilen Tareq Taylor en region eller ort någonstans i Norden och där han också lagar mat inspirerad av omgivningarna och i möten med lokala krögare och matproducenter.
– Det här är en möjlighet för oss att bygga vårt varumärke inom måltidsturism. Mat som reseanledning är stor i världen och vi har fantastiska förutsättningar i området med många lokalproducenter och unika råvaror som exempelvis Vänerlöjrom och ramslök. Ett stort antal kvalitativa restauranger med krögare som brinner för att skapa måltidsupplevelser av lokala råvaror, allt från fisk och kött till primörer och dryck, säger Anna Ohlin Ek, vd för Destination Läckö-Kinnekulle.
Nu är det dags för den sjätte säsongen av denna Skandinaviska matresa där hela världen får följa med på en kulinarisk och vacker resa genom Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass. Programmet sänds i en serie om åtta avsnitt á 30 minuter, där ett av avsnitten nu alltså spelats in i Destination Läckö-Kinnekulle. Tareq kommer under programmet att träffa lokala krögare och laga mat med lokala råvaror där Läckö slott, Spikens fiskehamn, Kinnekulle och Lidköping med Rörstrand museum är huvudinspelningsplatserna. Programmet spelas in på engelska för en internationell marknad då det sänds i matkanaler i 115 länder runt om i världen, bland annat både i Fox och BBC:s utbud.
Lokalt sponsras inspelningen av Stiftelsen Läckö slott, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Lidköpings kommun under projektledning av Destination Läckö-Kinnekulle

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida