Lidköping vill arrangera SM-veckan

Riksidrottsförbundet och Sveriges Television besökte bland annat Framnäs.

Under onsdagen den 14 september besökte Riksidrottsförbundet och Sveriges Television Skövde och Lidköping för att utvärdera orternas ansökan om att bli arrangör av SM-veckan sommar 2026.

I juni i år lämnade Lidköpings och Skövde kommuner in sin gemensamma ansökan om att få arrangera SM-veckan sommar 2026. Utifrån de ansökningar som kommit in har Riksidrottsförbundet och Sveriges Television valt ut fem orter där de nu gör platsbesök.
– Det var en givande dag och vi känner att vi tillsammans har visat upp ett bra erbjudande. Vi fick bekräftat från Riksidrottsförbundet att av vad de sett bedömer de att vi har kapacitet att arrangera en SM-vecka. Men det är fortsatt hård konkurrens bland de fem orter som är kvar i processen, vilket vi är ödmjuka inför, säger Anna Ohlin Ek, vd på destination Läckö-Kinnekulle.
Under onsdagen visades de runt på de arenor som skulle vara möjliga att använda. Besöket startade i Skövde på Billingen och Lillegården för att sedan gå vidare till Lidköping där delegationen bland annat besökte Sparbanken Lidköping Arena och Framnäsområdet.
– Vi är väldigt nöjda över att vår ansökan är relevant och att de ser oss tillsammans som möjlig arrangör. Det är ytterligare ett bevis på att vår armkroksmodell i Skaraborg fungerar, säger Mats Olsson, vd på Next Skövde.
Nu vidtar ett utvärderingsförfarande. Målet är att Riksidrottsförbundet ska återkomma med ett besked till de sökande orterna före jul.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida