Succé för Kinnekulle MTB meet

Tummen upp för premiäråret av Kinnekulle MTB Meet. Foto: Johan Linhart.

I helgen gick Kinnekulle MTB Meet av stapeln för första gången på Lundsbrunn Resort & Spa. Besökare från hela Sverige hade tagit sig till Lundsbrunn för att få uppleva Kinnekulle och Lundsbrunn från cykelsadeln. Helgen blev en succé där den stående frågan var ”när kan man anmäla sig till nästa år?”.

Under 2 år har Kinnekulle MTB Meet planerats och i helgen 23-25 september blev det äntligen av. 80 glada cyklister från norr till söder intog Lundsbrunn under fredagen där helgen inleddes med middag. På lördag morgon märktes spänning och förväntan i luften medan de olika grupperna samlades för att gemensamt bege sig till dagens destination – Kinnekulle. Alla delades in i grupper om cirka 10 personer inom samma cykling-nivå.
– Alla grupper verkar tycka att just de fick de bästa ledarna, vilket är fantastiskt. Vi är verkligen superstolta över våra guider från Evalds MTB, säger Carolina Hellström, Destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle. 
Väl tillbaka på Lundsbrunn var det dags för afterbike med eldkorgar och utställare från bland annat Specialized, Bianchi, Specialized Concept Store, Evalds MTB, Cannondale, Shimano och Wahoo. Speciellt välbesökt var RLVNT som hade med sig fyra stycken återhämtningsstationer för trötta ben. Under middagen på lördagen berättades det glatt om vurpor som skett under dagen och anekdoter från bröderna Evalds liv som elitcyklister och pionjärer inom MTB-världen. Hela helgen var ett samarbete mellan Evalds MTB, Lundsbrunn Resort & Spa och Destination Läckö-Kinnekulle.
– Vi har tidigare jobbat med testdagar på Kinnekulle och detta kändes som ett naturligt steg för att vidareutveckla tillsammans med Lundsbrunn. Vi tycker samarbetet har fungerat otroligt bra och ser fram emot att kunna jobba vidare, säger Jimmy Evaldsson ägare Evalds MTB.
Helgen avrundades med cykling i Lundsbrunn med en yta där alla testcyklar fanns att låna för en runda på cirka två kilometer. Under lunchen på söndagen var frågan på allas läppar ”när kan man anmäla sig till nästa år?”.
Eventet har tagits fram för att få cyklister att upptäcka Kinnekulle och den fantastiska cykling som finns där. Att just sista helgen i september valdes är ingen slump då arrangörerna vill jobba med säsongsförlängning och visa upp området under höst-säsongen.
– När vi skapar nya event och aktiviteter väljer vi aktivt att lägga dem utanför den klassiska högsäsongen som en del av vårt hållbarhetsarbete. Under hösten är det mindre besökare på Kinnekulle vilket öppnar upp möjligheter för nya satsningar, säger Carolina Hellström.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida