Tonåring avliden efter allvarlig trafikolycka

En lastbil och en A-traktor frontalkrockade på riksväg 44 mellan Grästorp och Lidköping under natten mellan onsdag och torsdag. En person har avlidit till följd av olyckan och två är skadade, varav en allvarligt.

Larmet om olyckan på riksväg 44, vid Ås mellan Grästorp och Lidköping, kom klockan 01.51 natten mellan onsdag och torsdag. En A-traktor och en lastbil hade då frontalkrockat. I A-traktorn färdades tre personer och en av dessa, en pojke i övre tonåren, avled till följd av olyckan. Två tonårsflickor fördes till sjukhus i ambulans respektive ambulanshelikopter. En av flickorna ska ha allvarliga skador. Anhöriga är underrättade. Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador. Under räddningsarbetet var vägen avstängd i båda riktningarna. En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik är inledd och båda fordonen är tagna i beslag.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida