Lyckad tävlingshelg för TK Levo

Helgen den 30-31 oktober avgjordes den tredje deltävlingen i Svenska cupen. Arrangör var Upplands Väsby Gymnastikförening.

I säsongens näst sista Svenska cuptävling i Upplands Väsby deltog TK Levo med sex gymnaster. Samtliga lyckades bra under lördagens kvaltävlingar och kunde samtliga ta sig vidare till söndagens finaler. Bäst lyckades Sofia Redman genom seger i damernas synkrona trampolintävling klass 1 tillsammans med före detta klubbkamraten Hanna Rydén (Numera Upplands Väsby gymnastikklubb). Även Sigrid Åhlin och Elvira Kjellén lyckades ta en pallplats i synkron trampolin genom att ta en tredje plats i flickor klass 2. I individuell trampolin herrar klass 1 visade Oliver Arthursson framfötterna och lyckades genom en fin finalserie ta bronsplaceringen framför klubbkamraten Vilhelm Billvén Edhammer som tog fjärdeplatsen. I pojkar klass 3 individuell trampolin lyckades Vilgot Åhlin erövra silvermedaljen. Genom denna lyckade tävlingshelg är TK Levo väl positionerade inför sista och avgörande deltävlingen i Svenska cupen på hemmaplan i Lidköping den 10-11 december.
Nästa tävling för lidköpingsgymnasterna blir Nordiska Mästerskapen i Finland den 22-23 oktober och därefter David Ward Hunt cup i Gillingham England 4-6 november. Vid dessa tävlingar deltar klubbens landslagsgymnaster Sofia Redman, Oliver Arthursson, Vilhelm Billvén Edhammer och Lukas Kjellén.

Övre raden från vänster: Vilhelm Billvén Edhammer, Sofia Redman, Vilgot Åhlin och Oliver Arthursson. Nedre raden: Sigrid Åhlin och Elvira Kjellén. Foto. TK Levo.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida