Nu ska Magnus Gabriel De la Gardie firas

Greven Magnus Gabriel har betytt åtskilligt för Lidköping och bygden. Mycket av det Läckö Slott som vi ser idag är hans verk och bebyggelsen av Nya staden i Lidköping grundades på 1600-talet av Magnus Gabriel De la Gardie. Självklart ska hans födelsedag firas.

Firandet inleds med föredrag i Varnhem torsdag den 13 oktober. På lördag 15 oktober fortsätter firandet i Lidköping med bland annat 1600-talsmusik som spelas från Rådhusklockorna och historiskt teaterspel med Magnus Gabriel vid Nya stadens torg. Under dagen serveras De la Gardie-bakelse på Vänermuseet tillsammans med berättelser om Greven av Läckö och dramatiserad visning om Lidköpings historia. Rörstrand museum har också en miniutställning om arvet efter Magnus Gabriel, där det serverar barock-bakelse i caféet. Firandet avslutas på på Läckö slott med musik, dramatiserade visningar och belysningsshow.

Magnus Gabriel De la Gardie fyller 400 år. Foto: Läckö slott.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida