Man tog stryptag och sparkade på kvinna

En 33-årig man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för att den 8 september tagit ett stryptag på en 41-årig kvinna så hon svimmade och därefter sparkat henne på ena benet.

Händelsen inträffade i en fastighet på Annagatan i Lidköping den 8 september. Kvinnan fick flera skador av händelsen, bland annat uppstod blodvite och sårskada på insidan av läppen och hakan, samt blånader på vänster ben. Mannen åtalas nu för grov misshandel samt olaga hot, detta då han via meddelanden även hotat kvinnan vid flera tillfällen. Dessa händelser ska enligt stämningsansökan ha inträffat tidigare i år. Mannen åtalas även för narkotikabrott då han påträffats med 58,1 gram cannabisharts den 22 augusti i år. Vid samma tillfälle hade mannen använt amfetamin och åtalas därför även för ringa narkotikabrott. Det yrkas att den beslagtagna narkotikan förverkas. Mannen förnekar misshandeln och olaga hot, men erkänner narkotikabrotten.
Även kvinnan åtalas för misshandel, detta då hon den 21 juli i år ska ha slagit mannen i ansiktet och bitit honom i bröstkorgen. Denna händelse ska enligt stämningsansökan ha inträffat på Magdalenagatan i Lidköping. Kvinnan förnekar brott.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida