Vilhelm nordisk mästare i trampolin

Vilhelm Billvén Edhammer fick kliva högst upp på pallen när nordiska mästerskapen i trampolin avgjordes i Tammerfors i Finland.

På lördagen avgjordes Nordiska mästerskapen i trampolin i Tammerfors i Finland. TK-Levo var representerade med tre av sina fyra landslagshoppare. Sofia Redman, Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer. Lucas Kjellén är tyvärr skadad och kunde därför inte vara med.

Bäst lyckades Vilhelm Billvén Edhammer genom seger i juniorklassen. Vilhelm som var illa ute i kvalet efter en grov miss i sin första obligatoriska lyckades ändå ta den sista finalplatsen genom en grym andraserie. Väl i final reparerade han skadan genom att sätta personbästa med 54,950 poäng och segra med bred marginal. Vilhelms segerpoäng var så pass bra att den hade räckt till en andraplacering i herrarnas seniorfinal. Oliver Arthursson lyckades ta sig till final i herrarnas seniorklass. Tyvärr hoppade han ur i finalen vilket gjorde att han inte lyckades ta någon framskjuten placering. Oliver gjorde dock två fina serier i kvalet, vilket befäster att han hör hemma i den svenska senioreliten. Sofia Redman lyckades tyvärr inte ta sig till final och slutade på en tolfte plats i damernas trampolintävling. Tyvärr var inte synkoron trampolin med som tävlingsgren i detta mästerskap. Sofia brukar ha som vana att ta framskjutna placeringar i synkron trampolin tillsammans med tidigare klubbkamraten Hanna Rydén. Svenska Landslaget gjorde en mycket bra mästerskapstävling och visade att man vidmakthåller sin position som bästa trampolinnation i Norden. Nästa tävling för gymnasterna i TK Levo blir David Ward Hunt cup i Gillingham i november och därefter fjärde och sista deltävlingen i Svenska cupen på hemmaplan i Lidköping 10-11 december.

Svenska lanslagets trampolinmedaljer i Nordiska mästerskapen:
Senior Damer
1) Lina Sjöberg, Uppsala.
3) Hanna Rydén, Upplands Väsby (Tidigare TK Levo).

Senior Herr
3) Niklas Lindqvist, Upplands Väsby.

Junior Flickor
1) Tuva Stjärnborg, Klippan.
2) Hilma Pettersson, Göteborg.

Junior Pojkar
1) Vilhelm Billvén Edhammer, Lidköping.
3) Måns Skoglund, Borås.

Landslagstruppens medaljörer.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida