Dags för Unga företagsnästet Skaraborg

På torsdag den 27 oktober intas Stadshotellet i Lidköping av unga entreprenörer. Foto: Sune Chee.

På torsdag den 27 oktober intas Stadshotellet i Lidköping av unga entreprenörer som vill ta sin affärsidé till nästa nivå, då Ung Företagsamhet i samarbete med Företagarna i Skaraborg för första gången anordnar Unga företagsnästet Skaraborg.

Målgruppen är unga vuxna, 18-35 år och verksamma I Skaraborg. För att delta ska man ligga i startgroparna att starta företag, eller ha startat och har en skalbar idé och vill ta nästa steg.
– Det är roligt att se att flera av våra sökandet är både tidigare och nuvarande UF- företagare med stor potential i sina affärsidéer, säger Lena Christensson, en av arrangörerna av Unga Företagsnästet.
Åtta företag har valts ut till finalen och ska få chansen att lägga fram sin affärsidé för juryn, som består av Företagarna, Brandt bil, Science park Skövde, SEB, Hüllert maskin, Stadshotellet Lidköping och Nyföretagarcentrum.
– Det här är en del i vår satsning att stötta ungt företagande och få fler unga att vilja starta företag, säger Carl-Magnus Täng, ordförande i Företagarna Lidköping.
Bland affärsidéerna syns allt från alternativa material för textiltillverkning till en app som ska hjälpa till att lösa bostadsbrist. När deltagarna väntar på att under 15 minuter få möta juryn har de möjlighet att mingla både med varandra och med Almi, Connect och Nyföretagarcentrum. Dagen avslutas med en prisutdelning. Första till fjärde pris är bidrag till startkapital från Unga företagsnästet Skaraborgs sponsorer. Samtliga deltagare kommer även få ett särskilt affärsutvecklingsstöd av Nyföretagarcentrum.

 
 
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida