AB Bostäder yrkar på en genomsnittlig hyreshöjning

AB Bostäders vd, Karl Alexanderson.

AB Bostäder säger i ett pressmeddelande att man under många år höjt sina hyror klart under ett riksgenomsnitt och även mindre än flera privata fastighetsägare i Lidköping. Bolaget uppges dock väldigt välskött och att det jobbas kontinuerligt med att effektivisera verksamheten för att försöka begränsa behov av hyreshöjningar.

Allmännyttan och Fastighetsägarna har ett nytt övergripande avtal med Hyresgästföreningen som reglerar de kommande tre årens grunder för hyresjusteringar.
– AB Bostäder kommer inte få kostnadstäckning för alla ökade kostnader genom hyreshöjningar under det kommande året och blir därför tvingat att anpassa sig utifrån detta. Ambitionen är dock att våra hyresgäster fortfarande ska uppleva ett fullgott boende trots dessa anpassningar, säger bolagets vd Karl Alexanderson via pressmeddelandet.

Att hedra avtalet med Hyresgästföreningen och också ta hänsyn till att många av hyresgäster har fått det sämre ekonomiskt gör att bolaget väljer att endast yrka på en genomsnittlig hyreshöjning från 1 januari 2023 på 410 kronor per månad. Redovisad nivå gäller för en lägenhet på 2 rum och kök och i yrkandet ligger också att höjningen kan bli ca 120 kronor per månad högre eller lägre i bolagets olika områden. I förhandlingen har man till exempel tagit hänsyn till bostäder med kallhyra och nuvarande hyresnivå.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida