Lidköpingsbo försökte slippa undan böter

En 67-årig man från Lidköping har dömts till böter för fortkörning. Mannen framförde sin bil i en hastighet av 104 km/tim trots att högsta tillåtna hastighet var 80 km/tim.

Händelsen inträffade den 22 september på väg 187 utanför Lidköping. Mannen har förnekat brott och anfört att mätningen måste vara felaktig och att han eventuellt körde snabbare då han gjorde en omkörning. Tingsrätten fann att det inte fanns någon anledning att betvivla riktigheten i hastighetsmätningen och att det inte finns något undantag i lagen som gör det tillåtet att överskrida gällande hastighetsbegränsningar vid en sedvanlig omkörning, därför döms nu mannen för hastighetsöverträdelse till penningböter på 2 800 kronor.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida