Lidköpings FK föll med flaggan i topp

Ronja Karlsson Törnborgs snygga mål som betydde 1-1. Foto: Urban Larsson.

På lördagen ställdes Lidköpings FK mot det kommande allsvenska laget IFK Norrköping FK i sista seriematchen för säsongen. LFK gjorde en riktigt bra match men fick se sig besegrat med uddamålet.

Sista matchen för säsongen för Lidköpings FK:s damer blev på Ågårdsvallens konstgräs i lördags och för motståndet stod IFK Norrköping med bland andra Ebba Handfast i laget. Hemmalaget försvarade sig bra och hade 0-0 i paus mot det kommande allsvenska laget. Norrköping tog dock ledningen med 1-0 alldeles i inledningen av den första halvleken efter ett snyggt anfall. LFK kvitterade i den 62:a minuten när Ronja Karlsson Törnborg sprang sig fri och med en konstspark kunde lobba över målvakten. Norrköping ökade pressen i slutet av matchen och i den 73:e minuten kom utdelning när Lovisa Gustafsson kunde skjuta in 2-1 förbi Sara Fröjd i LFK:s mål, ett resultat som stod sig matchen ut. LFK slutar därmed på en femte plats i Elitettan med 46 inspelade poäng på 26 matcher.

Fotboll
Elitettan
Lidköpings FK-IFK Norrköping FK 1-2 (0-0)
0-1 Wilma Leidhammar (47), 1-1 Ronja Karlsson Törnborg (62), 1-2 Lovisa Gustafsson (73).
Domare: Isabelle Svensson.
Publik: 182.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida