Guld för Oliver och Vilhelm i Gillingham

Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer var bäst för dagen i synkron trampolin och tog guld. Foto: Privat.

Svenska trampolinlandslaget avslutade tävlingssäsongen i Gillingham utanför London den 5-6 november med deltagande i den internationella cuptävlingen David Ward Hunt Cup. Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer var bäst för dagen i synkron trampolin och tog guld.

Denna tävling fick ersätta den sedan tidigare planerade världscupstävlingen i S:t Petersburg i Ryssland som av förklarliga skäl inte längre var aktuell. I tävlingen deltar både nationella team och föreningar.

Guld i synkron trampolin
TK Levos gymnaster Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer gjorde en stabil gemensam tävlingsinsats i synkron trampolin i åldersklassklassen 17-21 år. Två säkra serier i kvalet räckte till kvalseger. I finalen visade killarna tävlingsnerver och fastställde att de var bäst för dagen och säkrade guldet. Landslagskamraterna Måns Skoglund och Eric Mårtensson från Göteborg knep silvret.
I kvalet för individuell trampolin (17-21 år) såg det inledningsvis riktigt bra ut för Vilhelm. Efter två fina serier slutade han fyra och var därmed klar för final. Oliver lyckades inte riktigt i kvaltävlingen och tog sig tyvärr inte vidare. I finalen ledde dock en dålig landning i andra hoppet till att Vilhelm fick bryta, vilket medförde en lite snöplig åttondeplats. Totalt åtta medaljer i varierande valör fick de nio svenska gymnasterna med sig hem efter avslutade tävlingar i Gillingham.

Sofia tävlar i Sofia
Sofia Redman stod över denna tävling och kraftsamlar istället inför kommande VM i Sofia i Bulgarien 16-19 november. Sofia och Hanna Rydén har kvalificerat sig till deltagande i synkron trampolin där de har en tidigare sjundeplacering från VM 2021 i Azerbajdzjan att försvara. Denna placering blir en tuff utmaning för tjejerna att upprepa då sjundeplatsen historiskt är den bästa placering ett svenskt dampar presterat i en synkron VM-final. 

Tävlingar i Lidköping
11-12 december avgörs Svenska cupen på hemmaplan i Lidköping i A-hallen Idrottens hus. En fin möjlighet för intresserade Lidköpingsbor att titta förbi och se spektakulär gymnastik på elitnivå. Söndagens seniorfinaler är att rekommendera för den som vill se hisnande gymnastik högt över golvnivå.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida