Man försökte lura äldre kvinna från Lidköping

En kvinna i 70-årsåldern, boende i Gamla staden i Lidköping, blev på onsdagseftermiddagen uppringd av en för henne okänd man som säger sig  ringa från ”bedrägerienheten, Swedbank, Stockholm”. Han påstår att kvinnan blivit ”skimmad” och att hon måste göra precis som han säger, annars förlorar hon 38 000 kronor.

När kvinna börjar ställa frågor blir ”bankmannen” irriterad och arg. Han påstår även att hon måste uppdatera sin swisch. Kvinna har även fått något meddelade på sin telefon under gårdagen som troligen hänger ihop med dagens bedrägeriförsök. Kvinnan tror inte på ”bankmannen” och lägger på och kontaktar omgående polisen.
– Det är mycket bra agerat av kvinnan, berömmer polisen som med kvinnans hjälp kommer göra en polisanmälan om försök till bedrägeri.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida