Vad är det för fågel?

Vad är det för en fågel? Foto: Urban Larsson.

Lidköpingsextras reporter bor i ett hus på landet i Söne utanför Lidköping och det dyker ofta upp upp både älgar, vildsvin, rådjur, rävar och en hel del andra djur och fåglar på tomten. Nu behöver jag hjälp.

En hel del arbete från kontoret i bostaden innebär en många naturupplevelser utanför kontorsfönstret. När det gäller just fåglar så är jag inte speciellt kunnig på alla olika fågelarter som finns, så jag tänkte ta hjälp av dig käre läsare. Jag kommer då och då att ta bilder på fåglar som jag inte vet namnet på, eller är osäker på, och presentera här på nyhetssajten. Enda kravet jag har är att bilderna ska vara tagna från den egna tomten i Söne. Här kommer de första bilderna, som togs i torsdags när den större fågeln till slut fick ta till flykten efter att ha blivit jagad av både skator och kråkor. Vad är det för en fågel? Kungsörn eller havsörn? Gå in på våra sociala medier, Facebook, Twitter eller Instagram, och lämna ett svar om du vet vad det är för fågel.

Urban Larsson

Vad är det för fågel i mitten av bilden? Foto: Urban Larsson.
Vad är det för fågel i mitten av bilden? Foto: Urban Larsson.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida