Hela 561 åskådare såg HC Lidköping mot Bäcken HC

Oliwer Fjellström stod för ett mål när HCL föll med 5-6 mot Bäcken HC. Foto: Urban Larsson.

På onsdagskvällen bjöd HC Lidköping på gratis entré till matchen HC Lidköping mot Bäcken HC i Hockeytvåan. Hela 561 åskådare var på plats i ishallen och de fick se en jämn och underhållande match som hemmalaget till slut förlorade med 5-6.

På onsdagskvällen arrangerade HC Lidköping en så kallad tvåkronasmatch, där entrén var gratis och sponsrades av företag och privatpersoner. Hela 561 personer hade tagit sig till ishallen och man fick se en jämn och underhållande match där HC Lidköping var nära att ta poäng mot tabelltvåan Bäcken HC.
Underläge för hemmalaget med 2-3 efter första perioden och 3-5 inför den tredje och sista perioden, en period som blev riktigt spännande. Oliwer Fjellström gjorde 4-5 för HCL i inledningen av den tredje perioden, Bäcken utökade till 4-6, innan Hugo Thörn satte 5-6 med knappa två minuter kvar att spela. HCL hade sedan flera lägen att få till en kvittering men lyckades inte och matchen slutade 5-6.
Nästa match för HCL är hemma mot IK Guts Finspång nu på söndag.

Ishockey
Hockeytvåan södra A
HC Lidköping-Bäcken 5-6 (2-3, 1-2, 2-1)
Första perioden: 0-1 Oliver Gabay (2.39), 1-1 Wilhelm Roos (9.54), 1-2 Rasmus Hultfelt (17.02), 2-2 Victor Thilander (19.32), 2-3 Oliver Gabay (19.48).
Andra perioden: 3-3 Hugo Thörn (4.33), 3-4 Rasmus Hultfelt (13.36), 3-5 David Björkdahl (19.00).
Tredje perioden: 4-5 Oliwer Fjellström (2.10), 4-6 Rasmus Hultfelt (14.27), 5-6 Hugo Thörn (18.15).
Skott: 38-32 (12-9, 11-14, 15-9).
Utvisningar: HC Lidköping: 7×2 min. Bäcken: 5×2 min.