Villa besegrade Vänersborg inför över 4 000 åskådare

Martin Karlsson och Villa tog sin sjätte raka seger i Elitserien när man på fredagkvällen besegrade IFK Vänersborg med 8-4. Foto: Urban Larsson.

Trots att både Tim Persson och Johan Löfstedt saknades hade Villa Lidköping inga problem att besegra Vänersborg när lagen möttes i Sparbanken Lidköping arena på fredagkvällen. Slutresultatet skrevs till 8-4 efter bland annat tre mål av Felix Pherson.

Över 4 000 åskådare i Sparbanken Lidköping arena fick se Villa Lidköping gå till pausvila med en stabil 5-1-ledning, detta efter bland annat tre mål av Felix Pherson. Vänersborg reducerade Villas ledning i början av den andra halvleken men när Gustav Friman gjorde 6-2 och Alexander Härndahl 7-2 i mitten av den andra halvleken var matchen definitivt avgjord. Alexander Karlgren avslutade målskytter för hemmalaget när han gjorde 8-3 i den 87:e minuten. Nästa match för Villa är borta mot Broberg/Söderhamn den 30 november.

Bandy
Elitserien
Villa Lidköping BK-IFK Vänersborg 8-4 (5-1)
1-0 Felix Pherson (9), 2-0 Christoffer Edlund (30), 3-0 Felix Pherson, hörna (36), 3-1 Ilja Grachev (37), 4-1 Joel Broberg (42), 5-1 Felix Pherson (43), 5-2 Ilja Grachev (50), 6-2 Gustav Friman (64), 7-2 Alexander Härndahl (76), 7-3 Adam Herou Löf (81), 8-3 Alexander Karlgren (87), 8-4 Kalle Lempinen (89).
Hörnor: 4-8 (3-5).
Utvisningar: Villa Lidköping BK: 1×10 min. IFK Vänersborg: 1×10 min.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 4 010.