Jul på Torgbron i Lidköping

Gustav Dalemo och Amanda Karlsson inledde Jul på Torgbron. Foto: Urban Larsson.

Varje söndag i advent fylls Torgbron i Lidköping av stämningsfylld musik och under 1:a advent, söndagen den 27 november, inleddes arrangemanget med Gustav Dalemo och Amanda Karlsson.

Fyra duogrupper inom olika musikergenrer kommer ge var sin vinterkonsert och den 27 november inledde Amanda Larsson och Gustav Dalemo. Många hade samlats på Torgbron och andra som gick förbi stannade till en stund för att lyssna.

Hela programmet:
27/11 – 1:a Advent: Amanda Karlsson och Gustav Dalemo
4/12 – 2:a Advent: Petra Odenman och Tony Malmberg
11/12 – 3:dje Advent: Gaeya och Anders Rane
18/12 – 4:de Advent: Ebba Vester och Julia Karlsson
Alla konserter äger rum mellan klockan 15:00-16:00 mitt på Torgbron i Lidköping.

Kort om musikerna:
1:a advent den 27/11:
Amanda och Gustav bor nu i Göteborg men har sina rötter i Lidköping och delar musikintresset. Amanda har bland annat haft förmånen att leda nationaldagsfirandet ifrån scenen i Lidköpings stadspark. Gustav har också medverkat i flera musikaliska konstellationer i och runt Lidköping.

2:a advent 4/12: 
Petra Odenman & Tony Malmberg, som härstammar från Göteborg och Grästorp, har gjort sig ett namn pga. deras unika röster, populära tolkningar och egna originallåtar. Till vardags tolkar Tony Creedence-sångaren John Fogerty i ”Creedence Tribute”. 2a advent kommer de leverera julstämning i både lite rockigare och lugnare form.

3:dje advent 11/12: 
Artisten Gaeya (Sandra Zackrisson) och multimusikern Anders Rane från Flakeberg besöker Lidköping för en vintrig konsert på Bryggan fylld av nordisk mystik, julstämning och tänkvärda ord.

4:de advent 18/12: 
Ebba och Julia har studerat musik ihop på högstadiet, gymnasiet och folkhögskola med inriktning gospel. De frilansar tillsammans som duo där Ebba sitter bakom pianot och Julia står för sången. Sista söndagen i advent sprider de julstämning på Torgbron.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida