Nära att HCL tog poäng mot GIK

William Gullbrandsson och HCL var nära att ta poäng mot Grästorps IK när lagen möttes i ishallen i Lidköping. Foto: Urban Larsson.

Trots underläge med 0-4 i mitten av den andra perioden var HC Lidköping nära att ta poäng mot Grästorps IK när lagen på onsdagskvällen möttes i ishallen i Lidköping.

HCL hämtade upp 0-4-underläget till 3-4 och i slutet av matchen tog man ut målvakten för att försöka få till en kvittering. Det utnyttjade istället Grästorp som sköt in det avgörande målet när endast 16 sekunder återstod av matchen. Trots allt ett fall framåt för HC Lidköping som i det förra mötet med Grästorp förlorade med 1-7. HCL, som nu får inrikta sig på att jaga nytt kontrakt i Fortsättningstvåan, ställs i den sista omgången mot IK Guts Finspång på bortais.

Hockeytvåan södra A
HC Lidköping-Grästorps IK 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)
Första perioden: 0-1 Liam Blomquist (0.50), 0-2 Fredrik Holberg (16.50).
Andra perioden: 0-3 Emil Emil Carlqvist (4.35), 0-4 Charlie Scherman (6.23), 1-4 Hampus Johansson (14.38), 2-4 Oliwer Fjellström (17.48).
Tredje perioden: 3-4 Oscar Ahokas (13.17), 3-5 Marek Rubner (19.44).
Skott: 34-34 (8-8, 15-17, 11-9).
Domare: Joshua Schultheiss.