Kinnaträffen avslutade hösten för LAS

Höstsäsongen avslutades för LAS-brottarnas del med Kinnaträffen där Alvin Ekholm satte punkt för sin tid som pojkbrottare med en övertygande klasseger.


Kinnaträffen är för västsvensk del den sista tävlingen innan jul. Tyvärr lockade årets upplaga bara 70 startande, till stor del eftersom den konkurrerar med inbjudningstävlingen Glentons mästarmöte nere i Skåne. 
LAS ställde upp med sex deltagare varav tre testade licenstävling för första gången. I 57-kilosklassen för GR14 övertygade Alvin Ekholm och avslutade en fin höst med att vinna utan en enda tappad poäng. I finalen besegrade han Joel Larsson, Viskafors, på fall. I och med årsskiftet lämnar Alvin sin ålderskategori och tar steget upp i GR17, den som tidigare kallades ungdom. Segern i Kinna blev en värdig avslutning på tiden som pojkbrottare. Lamia Topalovic tog en seger och blev tvåa i WW9:s 31-kilosklass. Men Lamia hade vittring på guld eftersom hon ledde även den andra matchen klart när motståndaren Emma Kroon, Skövde ABK, lyckades vinna på fall. LAS gladdes åt att tre debutanter, alla tjejer, testade den lite tuffare nivå som licenstävlingen är. Två av dem lyckades dessutom vinna varsin match.

Villemo Rydqvist, Lamia Topalovic, Zlatan Topalovic, Amelia Johansson, Elise Fortune och Alvin Ekholm tävlade för LAS i Kinnaträffen. Tränare på plats var Magdalena Lundborg, Emil Sundberg och Tommy Gustavsson.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida