Urladdning av Villa – tre mål på sju minuter

Villa Lidköping tog ännu en seger när man besegrade Gripen Trollhättan BK med 5-1. Foto: Urban Larsson.

Lidköping åkte på fredagskvällen till Trollhättan för möte med Gripen och det blev en jämn och spännande match där Villa till slut kunde avgöra med tre mål på sju minuter i slutet av matchen.

Gripen Trollhättan BK, med bland andra före detta Villaspelarna Johan Esplund och Christoffer Norin i laget, hade innan dagens möte med Villa Lidköping skrapat ihop 8 poäng mot Villas 17. Villa Lidköping öppnade bäst och i den 5:e minuten gav Christoffer Edlund Villa ledningen med 1-0 efter ett skott ur dålig vinkel från högerkanten, ett resultat som stod sig halvleken ut i en jämn och tät match. Alldeles i slutet av första halvleken drabbades Gripen av två utvisningar och laget fick spela med två man mindre i inledningen av den andra halvleken. Detta utnyttjade Erik Säfström som på egen hand tog sig igenom hemmaförsvaret och satte 2-0 till Villa i den 47:e minuten. Johan Esplund reducerade dock till 1-2 för Gripen på hörna och det var match igen. Efter en period där Gripen stod emot bra defensivt kunde till slut Johan Löfstedt skjuta in 3-1 för Villa i den 86:e minuten och Christoffer Edlund utöka till 4-1  två minuter senare när han åkte sig fri på vänsterkanten och sköt in bollen i nättaket. På stopptid hann Tim Persson med att göra 5-1 på en retur framför mål. Nästa match för Villa Lidköping är hemma mot Sandvikens AIK den 12 december.

Elitserien bandy
Gripen Trollhättan BK-Villa Lidköping BK 1-5 (0-1)
0-1 Christoffer Edlund (5)0-2 Erik Säfström (48), 1-2 Johan Esplund, hörna (59), 1-3 Johan Löfstedt (86), 1-4 Christoffer Edlund (88), 1-5 Tim Persson (90+3).
Hörnor: 7-7 (2-3).
Utvisningar: Gripen Trollhättan BK 3×10 min. 1×5 min. Villa Lidköping BK: 2×10 min.
Domare: Andreas Svensson.
Publik: 981.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida