HCL besegrade Kungälv för tredje gången i rad

Oliwer Fjellström gjorde två mål när HCL besegrade Kungälvs IK med 6-3 på bortaplan. Foto: Urban Larsson.

HC Lidköping har två segrar tidigare under säsongen mot Kungälvs IK och på söndagen kom den tredje när lagen möttes i Oasen ishall i Kungälv.

På söndagen var det premiär för HCL i hockeytvåan södra fortsättning och det började bra för HCL som besegrade Kungälvs IK med 6-3
– Svårt att göra det bättre, säger nöjde HCL-tränaren Nicklas Svedberg till Nya Lidköpings-Tidningen.
HCL var i ledningen med 5-0 efter två perioder och även om hemmalaget reducerade tre gånger om i den tredje perioden var man aldrig riktigt nära att komma i kapp och efter 15.52 i den tredje perioden stängde Hugo Thörn matchen helt när han sköt in 6-3-målet för HCL. Nästa match för HC Lidköping är hemma mot Nittorps IK nu på onsdag.

Ishockey
Hocketvåan södra fortsättning
Kungälvs IK-HC Lidköping 3-6 (0-2, 0-3, 3-1)
Första perioden: 0-1 Hugo Thörn (0.33), 0-2 Oskar Back (18.57).
Andra perioden: 0-3 Oliwer Fjellström (6.43), 0-4 Oliwer Fjellström (8.13), 0-5 Edvin Eriksson (16.23).
Tredje perioden: 1-5 Albin Berntsson (3.32), 2-5 Douglas Edhage (7.32), 3-5 Gustav Martinson (12.10), 3-6 Hugo Thörn (15.52).
Skott: 32-44 (8-16, 11-15, 13-13).
Utvisningar: Kungälvs IK: 5×2 min. HC Lidköping: 3×2 min.