Tim Persson räddade en poäng mot Sandviken

Tim Persson petade in 4-4 i den 90:e minuten och räddade en poäng åt Villa i mötet med Sandviken. Foto: Urban Larsson.

Det såg ut som Villa skulle åka på sin första förlust i årets Elitserie i hemmamötet mot Sandviken, men efter en dramatisk avslutning lyckades Tim Persson göra 4-4 i den 90:e minuten och rädda en poäng åt hemmalaget.

Matchen mellan Villa och Sandviken i Sparbanken Lidköping arena inleddes i högt tempo och redan i den 3:e matchminuten fick Sandviken en straff. Jesper Thimfors räddade straffen men direkt efter det fick Sandviken ett nytt läge, följt av en högerhörna. Hörnan gav ingen utdelning för bortalaget men nästa hörna blev Villas och på en hörnretur kunde Alexander Härndahl göra 1-0 för hemmalaget. Samme Härndahl utökade minuten senare till 2-0 då han blev helt frispelad av Erik Säfström och kunde enkelt placera in bollen i mål. Sandviken reducering kom dock några minuter senare på en hörnretur. Sandviken fick även till en kvittering till 2-2, vilket var resultatet efter den första halvleken. Andra halvleken inleddes med att Martin Johansson missade Villas tredje raka straff denna säsongen, de övriga två har Christoffer Edlund bränt. Efter en omställning direkt efter en vänsterhörna i den 58:e minuten blev Joel Broberg helt ren från mittlinjen och kunde lägga in bollen i mål till 3-2. Sandviken kvitterade på nytt och denna gången var det Daniel Mossberg som sköt in en hörna direkt i mål. De 2 107 personerna på läktaren fick sedan e en spännande avslutning på matchen där båda lagen hade riktigt bra chanser att avgöra. Det var dock Sandviken som tog ledningen med nio minuter kvar att spela. Villa tryckte på för en kvittering men Joel Othen spelade bra i Sandvikens mål. I den 90:e minuten kom dock kvitteringen när Tim Persson kunde peta in bollen i mål från nära håll och han räddade därmed en poäng mot Sandviken.

Elitserien
Villa Lidköping BK-Sandvikens AIK 4-4 (2-2)
1-0 Alexander Härndahl, hörna (10), 2-0 Alexander Härndahl (11), 2-1 Victor Berling, hörna (18), 2-2 Samuel Heeger (25), 3-2 Joel Broberg (58), 3-3 Daniel Mossberg, hörna (70), 3-4 Daniel Berlin (81), 4-4 Tim Persson (90).
Hörnor: 8-9 (1-5).
Straffar: 1-1.
Domare: Andreas Broberg.
Publik: 2 107.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida