Sparbanksstiftelsen ger energibidrag till föreningar

Andreas Larsson från Rackeby IK är den första föreningen som erhållit energibidrag från Sparbanksstiftelsen Lidköping.

Nu kan föreningar söka energibidrag hos Sparbanksstiftelsen Lidköping. Bidraget betalas ut till åtgärder som ger energibesparande effekter, som bidrar både till en bättre miljö och bättre ekonomi för föreningen.

För att ansöka om bidraget gäller vissa förutsättningar:
– Gäller enbart ideella föreningar.
– Maxbelopp att ansöka: 250 000 kronor och/eller 50 procent av den totala investeringen.
– Om bidragsansökan överstiger 100 000 kronor skall en rekommendation tas fram med hjälp av kommunens energirådgivare.

I ett pressmeddelande säger banken att man är både stolta och glada att kunna bidra till en bättre miljö och bättre ekonomi till föreningslivet.
– Många föreningar har det tufft ekonomiskt just nu, inte minst med tanke på de höga energipriserna. En omställning mot en mer miljövänlig energiproduktion behövs också i samhället. Med anledning av detta så har vi på Sparbanken Lidköping genom Sparbanksstiftelsen Lidköping tagit fram en modell där föreningar kan söka bidrag för energiinvesteringar. Rackeby IK är första förening att få ett så kallat energibidrag beviljat, men vi uppmanar fler föreningar att söka, säger Johan Hjelmaeus, affärsutvecklare och verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen.
Första föreningen som erhåller bidrag är alltså Rackeby IK och enligt Andreas Larsson från klubben ska en satsning på solceller ge en besparing för klubben på minst 30 000 kronor om året med nuvarande elpriser. Klubben har direktverkande el och satsningen på solceller kommer att göra dem självförsörjande på el.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida