Åtalas för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd

En 24-årig man åtalas för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd efter att han kört bil berusad vid McDonald´s i Lidköping och sedan gjort motstånd när polisen skulle genomföra en kroppsbesiktning.

Händelsen inträffade den 25 september vid McDonald´s i Lidköping där den 24-årige mannen, som är medborgare i Afghanistan, körde bil efter att intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1,24 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille i blodet.
Mannen åtalas även för våldsamt motstånd då han vid provtagning på sjukhuset i Lidköping vägrat sätta sig ner på en brits och sedan viftat med armarna för att hindra två poliser när de skulle genomföra en kroppsbesiktning. Mannen förnekar brott.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida