Narkotikapåverkad körde bil – saknade dessutom körkort

En 40-årig bilist stoppades som stoppades i en rutinkontroll på Västgötagatan i Margretelund i Lidköping har nu fått sin dom vid Skaraborgs tingsrätt.

Händelsen inträffade den 21 december 2020 då mannen stoppades i en rutinkontroll på Västgötagatan i Margretelund i Lidköping. Mannens körkort var återkallat och dessutom testades han positivt för amfetamin. Mannen uppgav först fel personnummer, men en av polismännen kände igen mannen sedan ett tidigare brott. 40-åringen har nu fått sin dom i Skaraborgs tingsrätt och han döms nu till grov olovlig körning samt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Att körningen räknas som grovt brott beror på att hans körkort tidigare återkallats i ett annat ärende. Mannen döms till 60 dagsböter à 50 kronor. Totalt 3 000 kronor. Han ska även betala en avgift till Brottsofferfonden på 800 kronor.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida