Spänningen uteblev i seriefinalen – Villa var alldeles för bra

Christoffer Edlund gjorde fyra mål när Villa besegrade Västerås med 7-2 på annandagen. Foto: Urban Larsson.

Det pratades om en tidig seriefinal när Västerås och Villa möttes i ABB arena i Västerås på annandag jul. Så mycket till seriefinal blev det dock inte, för Villa var alldeles för bra.

Villa tog ledningen med 1-0 mot Västerås redan efter 46 sekunder när Christoffer Edlund kunde peta in en retur efter att målvakten räddat Martin Karlssons skott. Samme Edlund gjorde 2-0 på hörna och 3-0 på straff efter att Joel Broberg blivit nergjord i straffområdet. Tre mål av Christoffer Edlund efter bara en kvarts spel. Västerås tog då timeout och hade sedan flera chanser till en reducering, men istället utökade Villa till 4-0 när Martin Johansson prickade in en hörna. Villa var även nära att göra 5-0 i den 23:e minuten när Felix Pherson blev helt frispelad, men Henrik Kjellsson i Västerås mål räddade. Istället var det Tim Persson som fick göra 5-0 lite senare på ett lågt avslut, helt ren med målvakten. I den 28:e minuten fick dock Västerås straff och då kunde laget reducera till 1-5. Det dröjde dock bara några minuter innan Christoffer Edlund gjorde 6-1 för Villa, hans fjärde mål för dagen. Ett resultat som stod sig halvleken ut. Västerås satte press på Villa i inledningen av den andra halvleken, men istället var det Villa som gjorde halvlekens första mål när Felix Persson sköt in 7-1 i den 63:e minuten och då var matchen var i princip avgjord. I en något avslagen tillställning mot slutet fick Västerås fick till en reducering i den 81:a minuten. Villa Lidköping drar i och med segern ifrån i tabelltoppen och är nu sex poäng före tvåan Västerås.

Bandy
Elitserien herr
Västerås SK-Villa Lidköping BK 2-7 (1-6)
0-1 Christoffer Edlund (1), 0-2 Christoffer Edlund, hörna (14), 0-3 Christoffer Edlund, straff (16), 0-4 Martin Johansson, hörna (20), 0-5 Tim Persson (25), 1-5 Daniel Johansson, straff (28), 1-6 Christoffer Edlund (30), 1-7 Felix Pherson (63), 2-7 Martin Landström (82).
Utvisningar: Västerås SK 1×10 min. Villa Lidköping BK – 
Hörnor: 12-11.
Straffar: 1-1.
Publik: 3 872.
Domare: Anders Berg.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida