Ung kvinna våldtagen i lägenhet i centrala Lidköping

En 22-årig man boende i Lidköping har nu fått sin dom för den våldtäkt som han utsatt en ung kvinna för i en lägenhet i centrala Lidköping natten till den 20 augusti i år. Mannen döms till tre års fängelse samt att han ska betala skadestånd till kvinnan.

Den unga kvinnan ska ha träffat mannen och hans kompis utanför en krog vid gamla stadens torg. Den nu dömde mannen var berusad så hans kompis bad den unga kvinnan att hjälpa mannen hem till sin lägenhet. Kvinnan ville vara snäll och hjälpte den berusade mannen. Kompisen till mannen ska ha följt med och låst upp lägenhetsdörren men ska sedan enligt egen utsago väntat i en bil utanför lägenheten då brottet begicks. När kvinnan försökte hjälpa den berusade mannen att lägga sig ska han ha dragit ner henne i sängen och våldtagit henne. Mannen ska ha trots att kvinnan sagt nej vid ett flertal tillfällen, samt försökt mota bort mannen med sina händer, tvingat henne till samlag samt andra sexuella handlingar. Mannen döms nu till tre års fängelse och ska betala skadestånd till kvinnan med totalt 216 938 kronor. Mannen, som varit häktad en tid, ska kvarstanna i häktet till fängelsestraffet kan verkställas. Mannen har förnekat brott men flera vittnesuppgifter stödjer kvinnans berättelser om vad som hänt den aktuella kvällen. Det finns även läkarutlåtanden som stödjer det kvinnan sagt.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida