Två restauranger i Lidköping fick anmärkningar

I en av restaurangerna förvarades mat i lådor på golvet och i en städskåpet förvarades en elmoped, som hade smutsat ner rejält. Foto: Lidköpings kommun.

I mitten av december förra året kontrollerades några restauranger i Lidköping av Miljö och hälsa vid Lidköpings kommun och två av dem fick anmärkningar.

I en av restaurangerna, som kontrollerades den 19 december 2022, noterades bland annat smutsiga lock på flera matbehållare, för låg temperatur i en frys och dessutom var golven i frysrummen mycket isiga samt det förvarades mat i lådor på golvet. Det noterades även smuts under matbehållare samt på kanterna på utdragslådor i varmköket samt under ugnen i torrförrådet. Även draperier och städutrustning ska ha varit smutsiga och dessutom förvarades en smutsig elmoped i städskåpet. Restaurangägaren har här åtgärdat samtliga brister och fick den 4 januari i år dessa åtgården godkända av Miljö och hälsa.
Den andra restaurangen, som kontrollerades den 15 december 2022, fick bland annat anmärkning för bristfällande rengöring samt att det fanns ovidkommande föremål i kök och förvaringsutrymme. Smuts ska ha förekommit i kök, kylrum och förvaringsutrymme och städrutinerna för sällanstäd bedöms ha brustit på främst hyllor, handtag och golvytor där förvaring förekom. Dessutom saknades takplattor/innertak runt ventilationens takanslutning över en ugn. I detta fallet kommer en uppföljande kontroll att göras i slutet av januari.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha fem kronor, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja vårt arbetet att bevaka allt som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida