Sjunde raka för Villa – leder serien med tio poäng

Christoffer Edlund gjorde fyra mål mot Hammarby och leder nu skytteligan med 48 mål efter 18 spelade omgångar i Elitserien. Foto: Urban Larsson.

Villa Lidköping tog sin sjunde raka seger när laget besegrade Hammarby bandy med 5-2 inför 2 873 åskådare i Sparbanken Lidköping arena.

 

Det blev en ordentligt fördröjd match när Villa Lidköping och Hammarby möttes i Sparbanken Lidköping arena på fredagskvällen. På grund av ett problem med isen stoppades matchen efter 17 minuter och det tog nära på en timma innan matchen kunde fortsätta. Spelavbrottet verkade dock positivt för Villas del som kunde göra 1-0 direkt när matchen återupptogs igen. Cristoffer Edlund stod välplacerad framför mål och kunde lägga in 1-0. 2-0 satte samme Edlund på straff innan Hammarby tilläts reducera. På grund av spelavbrottet spelades matchen 3×30 minuter och Villa var i ledningen med 2-1 inför den sista perioden. Då klev Edlund fram på nytt. 3-1 på hörna följt 4-1 på ett välplacerat skott från vänsterkanten. Hammarby kunde reducerade på nytt, men då var matchen redan avgjord. I anfallet efter Hammarbys reducering kunde Alexander Karlgren fastställa slutresultatet till 5-2. Christoffer Edlund har efter dagens fyra mål gjort 48 mål på 18 seriematcher och leder skytteligan i överlägsen stil. Tvåa är Vetlandas Joakim Andersson med 25 mål. Villa Lidköping toppar serien med 34 poäng efter 18 spelade omgångar, hela tio poäng före tvåan Västerås SK. Nästa match för Villa är borta mot Sirius den 25 januari.

Bandy
Elitserien
Villa Lidköping BK-Hammarby bandy 5-2 (2-0, 0-1, 3-1)
1-0 Christoffer Edlund (18), 2-0 Christoffer Edlund, straff (26), 2-1 Kasper Milerud (58), 3-1 Christoffer Edlund, hörna (67), 4-1 Christoffer Edlund (83), 4-2 Isac Karlsson (86), 5-2 Alexander Karlgren (87).
Utvisningar: Villa Lidköping BK: 1×10. Hammarby: -.
Hörnor: 11-9
Straffar:
1-0
Publik
: 2 873.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Vill du se fler matchreferat som detta på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha fem kronor, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja vårt arbetet att bevaka allt som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida