Lidan BTK allt närmare division 1

Alexander Klerck Fransson och Lidan BTK leder serie med fem poäng när det är fyra omgångar kvar att spela. Foto: Urban Larsson.

Den gångna helgen spelades det sammandrag i bordtennisens division 2 i Falköping och Lidan BTK fick med sig tre poäng av fyra möjliga hem till Lidköping.
– Vi är otroligt nöjda med det, för det var två av topplagen vi mötte, säger Anders Ersson i Lidan BTK.

Lidan BTK inledde sammandraget med möte mot serietvåan Svanesunds GIF och man vann med hela 8-2 .
– En riktigt bra match av hela laget, och framför allt gjorde Andrew Gambina och Alexander Klerck Fransson en stark insats, berömmer Anders Ersson.
Nästa match var mot trean i tabellen Alingsås PP och här blev det betydligt tuffare.
– Alex Lund fick åka hem till Norge efter matchen mot Svanesund, då han skulle delta i uttagningarna till juniorlandslaget. Dessutom saknade vi Jimmy Karlsson, så jag fick hoppa in istället, berättar Anders Ersson som fixade en vinst i dubbel i par med Alexander Klerk Fransson.
Trots att man alltså saknade viktiga spelare lyckades man spela 7-7 mot Alingsås, och få med sig en poäng hem. Lidan leder nu serien på 19 poäng efter tio spelade omgångar, fem poäng före tvåan Alingsås och trean Svanesund. Fyra matcher återstår av serien och det räcker att Lidan tar fyra poäng av åtta möjliga på de återstående matcherna för att ro hem segern och biljetten direkt upp i division 1. Då har man bland annat kvar att möta bottenlagen i serien, Skövde PK och Hålta IK. Det ser onekligen bra ut för Lidan.

I samma serie spelar IFK Lidköping och de tog en poäng av fyra möjliga under helgens sammandrag då man spelade 7-7 mot Holta IK och föll med 1-8 mot Trollhättans BK. IFK Lidköping ligger därmed på en sjätte plats i tabellen med fem inspelade poäng.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Vill du se fler matchreferat som detta på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha fem kronor, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida