Välbesökt knutdans på Nya stadens torg i Lidköping

Många hade tagis sig till Nya stadens torg för att dansa ut julen. Foto: Urban Larsson.

Söndagen den 15 januari bjöds det in till knutdans på Nya stadens torg och både barn och vuxna kom för att dansa ut julen.

Klockan 16.00 inledde knutdansen med att Musikskolans lucia uppträdde med vacker sång. Lidköpings folkdansgille bjöd sedan på dansuppvisning innan det var dags för de många besökarna att sluta upp i dansen. Två stora ringar blev det och stämningen var på topp och det dansades till bland annat Små grodorna, Räven raskar över isen och Vi äro musikanter allt ifrån Skaraborg. För musiken stod Jimmy Petersson, Jens Nathansohn och Leif Svensson och som avslutning på dagen fick alla barn en godispåse. Arrangör för evenemanget var som vanligt Lidköpings folkdansgille.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha en krona, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida