Döms efter dödshot mot polis och dennes familj

En man boende i Lidköping har av Skaraborgs tingsrätt dömts till skyddstillsyn efter att han bland annat hotat en polis och dennes familj till livet. Bland annat ska mannen enligt vittnesuppgifter sagt att han kartlagt alla poliser och att han visste han var deras fruar arbetade samt var barnen gick i skola eller dagis.

Den första händelsen mannen döms för inträffade den 25 september 2021 på Brantabäcksgatan i Lidköping då mannen, som är född 1971, angrep en polis och hotat honom när polismannen skulle göra en kroppsvisitering. Mannen har då gjort uttalanden med innebörden att han skulle skada eller döda polismannen och dennes familj, samt att han kartlagt alla poliser och att han visste han var deras fruar arbetade samt var barnen gick i skola eller dagis. För detta döms mannen för hot mot tjänsteman. Det påträffades även en kniv hos mannen vid den aktuella tidpunkten och därför döms han även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål.
Den andra händelsen inträffade den 11 december 2021 på Alfreds Spel & Bar i Lidköping då mannen hotat en entrévärd genom att hålla i en kniv och samtidigt göra uttalanden att han skulle skada personen om han inte fick komma in. Han döms därför av Skaraborgs tingsrätt för grovt olaga hot. Även denna gång har mannen en kniv, samt även ett multiverktyg, och döms därför för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Brottet bedöms som grovt då mannen hade kniven tillgänglig, samtidigt som att han var påverkad av alkohol. Mannen döms för dessa brott till skyddstillsyn och ska betala skadestånd på totalt 15 000 kronor till polisen och entrévärden. Mannen ska även betala en avgift till Brottsofferfonden på 800 kronor. Beslagtagen kniv och multiverktyg ska förverkas från mannen.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha en krona, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida