Döms till fängelse för våldtäkt – slipper utvisning

En 36-årig man, boende i Lidköping, har dömts till fängelse i 3 år och 6 månader för att han våldtagit en kvinna i Skara. Kvinnan var ute och festade i Lidköping och blev lovad skjuts hem av mannen, som sedan våldtog kvinnan i hennes lägenhet.

Händelsen inträffade vid 03-tiden natten till den 28 augusti 2022 då den 36-årige mannen, som är medborgare i Syrien, enligt domslutet våldtagit kvinnan i hennes lägenhet på Valhallagatan i Skara. Mannen höll fast kvinnans armar samtidigt som han våldtog henne flera gånger, både vaginalt och analt. Vid de båda samlagen har målsäganden tydliggjort att hon inte deltog frivilligt genom att säga nej och uppmanat honom att gå därifrån samt genom att gråta. Målsäganden har även i samband med gärningen gjort fysiskt motstånd genom att försöka putta bort mannen. Kvinnan ska ha fått blåmärken på halsen samt rivmärken på armarna. Mannen har förnekat att han varit på den aktuella platsen men det finns bevis i form av samtalslistor och sms, samt att man vid läkarundersökningar funnit mannens sperma i kvinnan samt hans DNA. Dessutom ska mannen vid förhör ha ljugit och sagt att han befunnit sig i sin bostad i Lidköping hela den aktuella natten, men via telefontrafik har man kunnat se att mannen befunnit sig i Skara mellan klockan 02:50 och 06:05. Våldtäkten ägde rum vid 03-tiden på natten. Mannen ska även haft ett tjugotal missade samtal från sin fru på mobiltelefonen mellan klockan 22:37 till 06:08 den aktuella natten, enligt tidigare stämningsansökan. Mannen döms alltså till fängelse i 3 år och 6 månader och dessutom ska han betala skadestånd på totalt 220 000 kronor till kvinnan för kränkning samt sveda och värk. Något utvisningsyrkande har inte funnits då hinder mot utvisning föreligger enligt yttrande från Migrationsverket som inhämtats i målet.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha en krona, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida