Lidköping United kan upphöra efter ny storförlust

Lidköping United inkasserade sin femte raka förlust och nu finns det risk för att föreningen kommer att upphöra. Foto: Urban Larsson.

På lördagen inkasserade Lidköping United sin femte raka förlust och åker därmed ur division 1. Nu finns det dessutom risk för att klubben läggs ner.

Endast 16 betalande på läktaren såg Lidköping United förlora med hela 4-10 hemma i Idrottens hus i lördags och nu finns det risk att föreningen läggs ner. Lidköping United, som inledde sin satsning på futsal för sju år sedan och vid två tillfällen kvalat till högsta ligan och fyllde läktarna i Idrottens hus vid sina hemmamatcher, kan nu ha spelat sin sista futsalmatch.
– United som förening behöver nog en lång, lång, lång vila efter de här åren, säger ordföranden Dino Husic till Nya Lidköpings-Tidningen.
I inledningen av säsongen var Lidköping United med och konkurrerade i toppen av tabellen, men de senaste fem matcherna har slutat med förlust. En alltför smal trupp, där flera spelare inte fullföljt säsongen, anges som en av förklaringarna till den dåliga avslutningen. Lidköping United ska ha årsmöte nu på fredag och då avgörs klubbens framtid.

Futsal Div 1 västra Götaland
FC Lidköping United-Landvetter IS 4-10 (1-6)
0-1 Anton Ekenvi (3), 0-2 Lucas Nilsen Skalle (4), 0-3 Ludwig Torkelsson (7), 0-4 Tom Engvall (15), 0-5 Alexander Bengtsson (15), 0-6 William Gustavsson (17), 1-6 Benjamin Parlic (20), 2-6 Anas Jebari (21), 3-6 Anas Jebari (23), 3-7 William Gustavsson (27), 4-7 Anas Jebari (31), 4-8 Tom Engvall (32), 4-9 Ludwig Torkelsson (38), 4-10 Lucas Nilsen Skalle (39).
Varningar: Lidköping United: Rani Barkawi (24).
Publik: 16.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida