Viktiga poäng för LAIK i bottenstriden

Johan Karlsson var svårstoppad och gjorde tre mål när LAIK besegrade Västanfors med 8-1. Foto: Urban Larsson.

Efter lördagens 2-5-förlusten mot Tillberga Västerås tog LAIK revansch när man på söndagen besegrade tabelljumbon Västanfors IF med 8-1.

Söndagens match mot Västanfors började jämnt, men i den 25:e minuten kunde LAIK ta ledningen genom Oliver Hellgren och sedan tog hemmalaget över alltmer. Efter den första halvleken var ställningen 3-1 till LAIK. Den andra halvleken ägde hemmalaget från början till slut och målen trillade in med jämna mellanrum. Det man minns mest från matchen var nog Johan Karlssons tre mål. Johan, som gjorde comeback i A-laget inför förra matchen, var snabb och effektiv och bjöd på två riktiga delikatesser när han från högerkanten pricksköt in 4-1 och 6-1 i målvaktens högra kryss. Däremellan gjorde Marcus Enander 5-1 efter slarv i bortalagets försvar. 7-1 gjorde Robin Sandgren när han snappade upp en målvaktsretur och 8-1 kom på ett långskott från Tage Vallmar som Västanfors-målvakten missbedömde och tappade in i mål. Det ser nu lite ljusare för LAIK som befäster platsen strax över kvalstrecket när det endast är tre omgångar kvar att spela. LAIK har dock kvar att möta IFK Kungälv, Örebro SK och Nässjö IF, lag som alla huserar på den övre halvan av tabellen.

Bandy
 Allsvenskan
Lidköping AIK-Västanfors IF 8-1 (3-1)
1-0 Oliver Hellgren (25), 2-0 Johan Karlsson (34), 2-1 Andreas Jonsson, hörna (43), 3-1 Markus Enander, hörna (45+1), 4-1 Johan Karlsson (50), 5-1 Markus Enander (55), 6-1 Johan Karlsson (59), 7-1 Robin Sandgren (73), 8-1 Tage Vallmar (85).