Körde bil till jobbet utan körkort – åkte fast


En 31-årig Lidköpingsbo har av Skaraborgs tingsrätt dömts till dagsböter för grov olovlig körning. Mannen har i förhör hävdat att han var tvungen att ta bilen för att komma till jobbet.

Händelsen inträffade den 11 november 2022 då mannen körde bil på Lindhagsgatan i Lidköping utan att ha rätt till det. Brottet bedöms som grovt då mannens körkort sedan tidigare var återkallat. Mannen, som har erkänt brottet, har i förhör uppgett att han kört bilen från jobbet och att han var på väg hem. Han ska ha kört en sträcka på cirka 4 kilometer när han blev stoppad. Anledningen till att han körde bil var att han var tvungen att ta sig till jobbet, detta då hans skjuts inte kunde köra honom den aktuella dagen. Han valde att köra trots att han vet om att han inte hade körkortsbehörighet. Mannen har nu dömts att betala 50 dagsböter á 380 kronor. Totalt 19 000 kronor. Mannen ska även betala en avgift på 800kronor till Brottsofferfonden.

Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha fem kronor, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida