Förvarade kniv och cannabis i moped


Den 4 augusti 2021 kontrollerade polisen en man på vid Ingo på Wennerbergsvägen i Lidköping. Nu har mannen, som är 23 år och medborgare i Somalia, dömts för två fall av narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Den första händelsen inträffade den 4 augusti 2021 vid Ingo i Lidköping dit mannen tagit sig med en moped. I förvaringsutrymmet under sisten fann polisen en kniv och 0,5 gram cannabisharts, som är narkotika. Mannen uppgav att han hade kniven där för att utföra reparationer av mopeden, något som tingsrätten inte trodde på. Han åtalas därför både för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt för ringa narkotikabrott.

Några månader senare, den 7 november 2021, påträffade polisen mannen vid Östbyskolan i Lidköping, han luktade då hasch, talade sluddrigt och hade glansiga ögon. Mannen medtogs till sjukhuset för provtagning och analys visade att mannen hade cannabispreparat i blodet vid tillfället. han döms även i detta fall för ringa narkotikabrott. Mannen döms till 60 dagsböter á 50 kronor. Totalt 3 000 kronor. Mannen ska även betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden. I beslag tagen narkotika och kniv ska förverkas.

 

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida