Körde för fort – skyllde på farthållaren


En 63-årig man har dömts för brott mot trafikförordningen efter att han kört för fort med lastbil på väg 187 genom Järpås.

Händelsen inträffade den 5 augusti förra året då mannen framförde sin lastbil i 72 km/tim på väg 187 genom Järpås trots att högsta tillåtna hastighet var 60 km/tim. Genom detta bröt han mot gällande lokala trafikföreskrifter och han har nu dömts vid Skaraborgs tingsrätt. Mannen, som hyrt bilen han färdades i, har förnekat brott. Enligt honom ska farthållaren ha varit inställd på 60 km/tim. och han tycker att det var märkligt att fartkameran visade på 72 km/tim. Tingsrätten bedömer dock att man har ett långtgående ansvar som förare och att mannen, även om det varit något fel på farthållaren, borde haft koll på hastighetsmätaren och sett att han färdades i en för hög hastighet. Av åklagarens bevisning framgår att polisen har mätt hastigheten genom automatisk trafiksäkerhetskontroll (fartkamera) och att hastigheten var 72 km/tim och att mätningen har gjorts på rätt sätt. Mannen döms till penningböter på 2 000 kronor.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida