Villa låg under mot Sirius men vände och vann

Tim Persson gjorde två mål när Villa besegrade Sirius med 7-2 i den första kvartsfinalen. Foto: Urban Larsson.

Villa var i underläge efter den första halvleken i kvartsfinalen mot Sirius, men lyckades vända matchen och till slut vinna med 7-2.

Sirius visade ingen respekt för seriesegraren Villa Lidköping i Sparbanken arena och laget tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Villa lyckades dock reducera till 1-2 i den första halvlekens sista minut när Martin Andreasson prickade in en hörna. Tim Persson lyckades kvittera till 2-2 och det var match igen. Matchen stod sedan och vägde, men då klev Petter Björling in i handlingarna och gjorde sitt första mål för säsongen och gav Villa ledningen med 3-2. Några minuter senare drog bortalagets Jimmy Jansson på sig ett rött kort för våldsamt spel i en närkamp med Christoffer Edlund, och Sirius fick avsluta matchen med en spelare mindre på plan. Med en man mindre orkade inte Sirius stå emot Villas press och i den 83:e minuten kunde Christoffer Edlund peta in en retur till 4-2. Hans 61:a mål denna säsongen. Felix Pherson kunde skjuta in 5-2 från dålig vinkel på högerkanten, efter assist av Martin Karlsson innan Tim Persson och Christoffer Edlund avslutade målskyttet genom att göra 6-2 och 7-2, vilket innebar att båda blev tvåmålsskyttar. Villa kunde därmed vinna den första kvartsfinalen och leder med 1-0 i matcher.

Bandy
Kvartsfinal 1:5
Villa Lidköping BK-IK Sirius 3-2 (1-2)
0-1 Jimmy Jansson (22), 0-2 Albin Thomsen (39), 1-2 Martin Andreasson, hörna (45), 2-2 Tim Persson (53), 3-2 Petter Björling (69), 4-2 Christoffer Edlund (83), 5-2 Felix Pherson (85), 6-2 Tim Persson (88), 7-2 Christoffer Edlund (90).
Hörnor: 9-3 (5-2).
Utvisningar: Villa Lidköping BK 1×10 min. IK Sirius 3×10 min. + ett matchstraff
Publik: 2 739.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida