Bjuder in till öppet hus på Kristi himmelsfärdsdagen

Sparrestugan i Rackeby. Foto: Ann Wiklund.

För den som är sugen på en utflykt på Kristi himmelsfärdsdagen den 18 maj finns det gott om intressanta platser att besöka för att utforska det lokala kulturarvet. Att det dessutom vankas våfflor och annat gofika på många ställen gör inte saken sämre.

Det är en lång tradition för hembygdsföreningarna att hålla öppet hus under Kristi Himmelsfärdsdagen. I år är det följande föreningarna på följande platser som deltar: Gösslunda (Kaffekvarnen i Stenhammar), Hasslösa, Järpås, Kållandsö, Rackeby, Resville, Råda, Strö (Lindholmen), Sunnersberg, Söne, Tun och Örslösa. Föreningarna visar upp sina byggnader och samlingar samt ordnar med olika programpunkter. Till exempel finns Dahliasällskapet på plats i Resville, och i Örslösa har man kvarnen igång. På Lindholmen arrangerar Strö hembygdsförening med guidningar av bland annat det gamla badhuset.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida