Länsbesök av Kungaparet den 4 juni

Kungaparet besöker samtliga Sveriges län under 2023. Den 4 juni kommer Kungaparet till Göteborg. Bilden är från besöket i Örebro den 12 maj i år. Foto: Clément Morin/Kungliga Hovstaterna.

Kungaparet kommer till Göteborg den 4 juni för att uppmärksamma Kungens 50 år på tronen och delta i Göteborgs 400-årsfirande. Kunglig kortege med häst och vagn längs Avenyn, tal till länsinvånarna och fotoutställning på Gustaf Adolfs torg.

Kungaparet besöker samtliga län under 2023 för att uppmärksamma Kungens 50 år på tronen. I Västra Götalands län blir besöket i Göteborg, med bland annat kortege längs Avenyn, en unik upplevelse för alla som kommer och tittar.

Kungaparets program på förmiddagen den 4 juni:

Klockan 11.30 – Avenyn
Den kungliga hästkortegen färdas längs Kungsportsavenyn, från Götaplatsen till Gustaf Adolfs torg.

Cirka klockan 11.40 – Kungaparet anländer till Gustaf Adolfs torg
Landshövding Sten Tolgfors och H.M. Konungen håller tal. Syn- och teckenspråkstolkning finns vid trappan till Börsen. Hemvärnets musikkår spelar samlingsmusik från klockan 11.00. Fotoutställningen Kungen 50 år på tronen står på torget från den 4 till 23 juni. Fotoutställningen skildrar olika möten som Kungen haft i Västra Götaland under 1973 – 2023. Den 4 juni finns flera personer från dessa möten med på Gustaf Adolfs torg. Mötena ägde rum i Tanum, Uddevalla, Mariestad, Mark, Lerum, Alingsås och Göteborg.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida