Rörstrandsbron åter öppen för trafik

Louise Mouchard och Johan Bengtsson var glada över att åter få öppna upp Rörstrandsbron för trafik. Foto: Urban Larsson.

Klockan 12.00 på fredagen öppnades Rörstrandsbron åter upp för trafik och det var positiva tongångar från bilisterna som passerade över bron, där många gjorde tummen upp och tutade.

I knappt åtta veckor har Rörstrandsbron varit avstängd för renovering men sedan lunchtid idag är den åter öppen för trafik igen. Lidköpingsextra var på plats när avspärrningarna togs bort och de första bilarna passerade över bron, och det var många bilister som gav tummen upp och tutade. Även Louise Mouchard och Johan Bengtsson, som varit ansvariga för projektet, var nöjda och glada.
– Vi har hållit tidsplanen och vi är så tacksamma över att alla haft förståelse för att vi stängt av bron under tiden renoveringen pågått. På så sätt har man kunnat arbeta ostört med bron, säger Johan Bengtsson.
Det fina vädret har även bidragit till att man kunna hålla tidsplanen så bra, och det har även gjort att kvalitén på det översta slitlagret blivit väldigt bra.
– Det har blivit en faktiskt produkt tack vare det fina vädret och att man fått arbeta ostört, och det känns jätteskönt att få öppna bron för trafik igen, säger Louise Mouchard som varit projektledare för renoveringen.
Den första bilen över bron var en företagsbil med reklam på sidan. Föraren tog ett extra varv i cirkulationsplatsen i Gamla stan för att få vara först över bron, och dessutom blev det ju lite extra reklam för företaget då flera var på plats för att fotografera och filma öppningen.
Nu ska Rörstrandsbrons tätskikt hålla i ytterligare cirka 40 år. Det översta slitlagret, som är cirka 40 millimeter tjockt, kommer dock att behöva bytas ut om cirka 8-12 år.

Första bilen över bron, och den glade föraren gjorde tummen upp.
Klockan 12.00 på fredagen togs avspärrningarna bort.
Många var glada över att bron åter är öppen för trafik.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida