Nu ska almarna vid Lidan bort

Nu ska två större almar vid Lidans östra strand bort. Foto: Lidköpings kommun.

På grund av almsjuka planerar man nu att fälla två större almar utmed östra sidan av Lidan, enligt information på kommunens hemsida.

Almarna ska under en tid ha visat tecken på nedsatt vitalitet och man har avvaktat så länge man vågat med att avverka träden. Nu uppges att man, trots att det tar emot att fälla de gamla träden, inte vågar vänta längre då man vill i största möjliga mån minska spridningen av almsjukan till resterande bestånd.


Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida