Nytt träningskoncept på Friskis&Svettis

Katri Danielsson framför ytan där EGYM ska placeras.

Friskis&Svettis Lidköping lanserar i sommar EGYM, träningskonceptet som gör gymträningen roligare och mer effektiv.
– Vi ser att gymträningen växer och vi ville ha ett koncept som är brett och har mycket att erbjuda, både till nybörjare som erfarna idrottare. Vi vill också göra träningen mer lättillgänglig, säger Katri Danielson, verksamhetsledare på Friskis&Svettis Lidköping.

I sommar blir det möjligt att styrketräna med digital PT i intelligenta maskiner på Friskis&Svettis Lidköping. Första gången gör du en onboarding där du registreras och scannas av. Med ett personligt armband checkar du in på träningsmaskinerna och gör ett styrketest i varje maskin. EGYM har en AI (artificiell intelligent) personlig tränare i mjukvaran som därefter skapar ditt personliga träningsprogram. För den oerfarne gymmaren är EGYM perfekt. Efter att man checkat in så gör maskinen alla inställningar. Det går inte att göra fel. Att en runda dessutom bara tar 15 minuter gör det även tidseffektivt. En annan fördel är att maskinen ger direkt feedback på om du gör övningen på ett optimalt sätt. Under träningen följer du en kurva på en digital skärm, du blir belönad när du gör rätt och får feedback på vad du bör tänka på. Efter sex träningstillfällen sker ett nytt styrketest och förutsättningarna ändras. Allt detta sker per automatik vilket ger utövaren en mycket användarvänlig upplevelse. I EGYM kan du också anpassa träningsmetoderna för att du ska nå målet med din träning. Metoder som explosiv, isokinetisk och negativ träning används i olika faser i upplägget och sammantaget ser maskinerna till att du får en progression.
– En vanlig orsak till att du tappar motivation till träning är att du inte ser dina resultat, men här blir dina framsteg tydliga. Vill man så använder man den tillhörande appen som dokumenterar och visualiserar resultaten. EGYMs mjukvara kan lätt integreras med de flesta träningsappar på marknaden. Med hjälp av EGYM sänker vi tröskeln för människor att komma igång med sin gymträning och få ett mer aktivt liv, avslutar Katri.Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida