Midsommarfirande och marknad vid Läckö slott

På midsommarafton blir det traditionsenligt midsommarfirande vid Läckö slott.Foto: Hans Kongbäck.

På midsommarafton den 23 juni blir det traditionellt midsommarfirande på slottsvallen vid Läckö slott. Samtidigt arrangeras medeltidsmarknad.

Från klockan 14.00 kläs gemensamt midsommarstången och klockan 16.00 blir det dans och lekar kring stången. Fika finns att köpa på plats eller så kan man ta med egen picknickkorg.

Medeltidsmarknad
Under midsommarhelgen välkomnas du även in i medeltiden vid Läckö slott. Då får man möjlighet att känna historiens vingslag på mark där det åtminstone sedan 1298 funnits bebyggelse, då Skarabiskopen Brynolf Algotsson anlade grunden till en befäst borg just här. På Läckö medeltidsdagar bjuds på medeltidsmarknad, musik, teater, hantverk, mat och strid, och både föreningar och försäljare finns på plats för att visa upp sin historiska verksamhet. Man kan även gå en medeltidstur runt slottet med guide i tidsenlig dräkt. Läckö slott har dessutom öppet och gratis inträde för dig som är klädd i medeltidskläder. Medeltidsmarknaden är öppen fredag-söndag klockan 10.00-18.00.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida