Så här varmt är det i vattnet på Svalnäs och Villabadet


Igår måndag startade Lidköpings kommun en ny tjänst där man presenterar aktuella badtemperaturer för Svalnäsbadet och Villabadet.

– Temperaturerna uppdateras en gång i timmen, berättar Christer Erngren, webbutvecklare Lidköpings kommun.

Nu behöver du inte längre chansa när du ska ut och bada och vill veta om det är kallt eller varmt i vattnet. Lidköpings kommun har från och med igår måndag en ny tjänst på hemsidan där aktuella badtemperaturer presenteras för Svalnäsbadet och Villabadet. Temperaturen när detta skrivs (klockan 11:40) är på Svalnäs 20,8 grader och vid Villabadet 20,3 grader. Vid Svalnäs sitter mätaren som mäter vattentemperaturen i en av avskärmningsbojarna som ligger några hundra meter ut från stranden, så man får förmoda att vattentemperaturen vid strandkanten är ännu lite högre. Just nu finns tjänsten för Svalnäsbadet och Villabadet men sannolikt ska temperaturen på vattnet börja mätas på fler badplatser runt omkring i kommunen, det är dock ännu inte bestämt vilka.

Länk till aktuella badtemperaturer: https://sjalvservice.lidkoping.se/oversikt/flow/1698


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida