Åtalas för grovt rattfylleri på Läckögatan


En 37-årig man boende i Lidköping åtalas för grovt rattfylleri efter att han kört personbil på Läckögatan efter att han druckit alkohol.

Händelsen inträffade den 25 juni i år då mannen, som är medborgare i Tunisien, stoppades i sin personbil på Läckögatan i Lidköping. Alkoholkoncentrationen i mannens utandningsluft uppgick till 0,58 milligram per liter och därför åtalas han nu för grovt rattfylleri. Brottet ska enligt stämningsansökan betraktas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 0,50 milligram per liter i utandningsluften. Den åtalade förnekar brott, men det finns bland annat analysresultat för att bevisa uppmätt alkoholmängd i den tilltalades utandningsluft.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida