Skulpturpark Ouroboros Årets turismföretag

Utmärkelsen ”Årets turismföretag” i Destination Läckö-Kinnekulle delas varje år ut till en aktör med stark och tydlig företagsamhet i Götene och Lidköpings kommuner, ett stipendie som premierar ett företag som bidrar till hållbara utveckling och är en god förebild som inspirerar fler till företagande inom turism.

– Vi är så glada och överraskade över den här utmärkelsen säger Therese Engdahl, som tog emot priset tillsammans med Niklas och Ronja, som alla tre driver verksamheten gemensamt. Vi har ju sett vilka andra som fått denna utmärkelse tidigare och är oerhört stolta att det arbete som vi gör uppmärksammas i destinationen på det här sättet. Det ger oss en fin bekräftelse på att det vi gör är rätt.

Utmärkelsen Årets Turismföretag i Destination Läckö-Kinnekulle 2022 delas ut till Skulpturpark Ouroboros med motiveringen:
”Årets Turismföretag 2022 går till Skulpturpark Ouroboros och Therese, Niklas och Ronja Engdahl för den kreativa och inspirerande plats de skapat tillsammans med sina övriga verksamheter. Genom sitt samarbete med högkvalitativa konstnärer har de byggt upp en unik besöksdestination av både nationellt och internationellt intresse. På ett föredömligt sätt har de utvecklat sin verksamhet mot nya målgrupper med ett erbjudande som lockar besökare över generationsgränserna. De har ett tydligt fokus på samverkan och har tillsammans med andra konstnärer och aktörer runt om i destinationen utvecklat det nya konceptet Konst-Safari. Med sin bredd av verksamheter, sitt fantastiska värdskap med både ”info-boa” och sitt varma, positiva bemötande får de destinationens besökare att uppleva mer av bygden under sitt besök. Skulpturpark Ouroboros har etablerat sig som en ny reseanledning i destinationen och bidrar till en ökad besöksnäring och utveckling av hela Kinnekullebygden som besöksmål!”

Utmärkelsen delades ut under tisdagsförmiddagen på plats i skulpturparken av Anna Ohlin Ek, vd på Destination Läckö-Kinnekulle AB och består av 5 000 kronor i stipendiepengar. På plats vid utdelningen fanns även Juliane Thorin från Götene kommun, Elin Sjöstedt, destinationsutvecklare, tillsammans med Mathias Andersson och Rickard Bender som representanter för Destination Läckö-Kinnekulles styrelse.
– I Skulpturparken har Therese, Niklas och Ronja lyckats samla en hel rad konstnärer från närområdet som är både nationellt och internationellt etablerade och på bara några år har de tillsammans lyckats skapa ett helt nytt besöksmål som lockar tillresande från hela Europa, säger Anna Ohlin Ek och fortsätter:
– Det är verkligen roligt att kunna uppmärksamma deras imponerande driv och fina arbete genom den här utmärkelsen.

På bilden: Anna Ohlin Ek, Juliane Thorin, Ronja, Therese och Niklas Engdahl, Elin Sjöstedt.Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida